10 tajni prilikom selidbe koje morate da znate

10 tajni prilikom selidbe koje morate da znate

Ako ste uspeli da dobijete porodicu, imate kućne ljubimce i pravilno „birate“ nameštaj i kućne aparate, moraćete da potrošite mnogo truda prilikom selidbe. Nekoliko trikova pomoći će vam da brzo, bez gubitaka i nepotrebne gnjavaže transportujete „sve što ste stekli  radom“.

10 tajni prilikom selidbe koje morate da znate

Cveće

Ako selite nekoliko zatvorenih biljaka u istoj kutiji, napravite kartonske pregrade između njih (ovo će sprečiti da se saksije udaraju jedna o drugu). Imajte na umu da je hladnoća izuzetno štetna za kućno cveće. Zimi ih smestite u topli kombi ili kabinu automobila. Ako prevozite cveće u automobilu, bolje je da ga držite u rukama.

Klavir

Upozoravamo vas: ako se sami odlučite za prevoz klavira, zažalićete više puta. Bolje se sažali na alat i na svoje živce – poveri ovaj posao stručnjacima iz Rapaić selidbe i kombi prevoz! Trebali bi biti izuzetno oprezni da klavir stave u opremljeni kombi i da bude stabilan instrument unutra. Kada stigne u vaš novi stan, obavezno pozovite majstora za klavir ili klavir štimera da vam proveri rad.

Ostali muzički instrumenti

Kakav god instrument bio – gudački, duvački, udaraljke, klavijatura, trska, elektromuzički, mora se transportovati u futroli. Zimi umotajte futrolu u toplo ćebe da biste instrument sačuvali od hladnoće.

Frižider

Pre transporta ga odmrznite i potpuno oslobodite bilo koje hrane. Potrebno je samo transportovati frižider u uspravnom položaju (u suprotnom će doći do dodatnog opterećenja kompresora, a frižider će brzo propasti). Osigurajte frižider  i vrata trakama kako biste sprečili otvaranje vrata tokom transporta.

Životinje

Selidba psa je lakši od mačke: psi lako prate vlasnika, ali mačka može doživeti stvarni stres zbog pakovanja i gužve i kao rezultat toga neće dopustiti da je stave u korpu. Sačekajte dok se sve stvari i nameštaj ne odnesu, dajte mački sedativ, udobno je stavite u posebnu torbu i odvezite se taksijem do novog stana. U vašem krilu, daleko od vreve, životinja će biti mnogo mirnija.

Akvarijum

Ribe ne podnose ekstremne temperature, pa ih prevoze u toplom putničkom automobilu. Sipajte vodu iz akvarijuma u ​​rezervoar sa čvrstim poklopcem. Obavezno nalijte malo ove vode u posudu u kojoj će se riba nalaziti tokom selidbe: drugo okruženje je destruktivno za njih.

Knjige

Snop časopisa i knjiga je težak, pa pazite da kutije nisu preopterećene (inače će dno ispasti ili će se zidovi slomiti). Takođe, knjige se mogu položiti na list debele šperploče i vezati širokim konopcem. Samo nemojte preterati sa povlačenjem, inače ćete oštetiti poklopce.

Kompjuter

Pre nego što premestite, za svaki slučaj prenesite sve najvažnije datoteke na fleš karticu ili prenosni čvrsti disk. Kada pakujete monitor, nemojte koristiti film (neće zaštititi ekran), već debeli list kartona, mora se na monitor pričvrstiti trakom.

Lusteri

Odlična opcija za njihovo pakovanje je kutija sa ekspandiranim polipropilenom. Pre nego što spakujete luster, uklonite sve nijanse i umotajte ih u foliju sa mehurićima. Ne zaboravite da odvrnete sijalice i umotate ih u debeli sloj papira za pakovanje. Stavite sve zavrtnje, pričvršćivače i žice u vreću i stavite ih u istu kutiju sa lusterom.

Vaze, figurice

Svaku krhku stvar umotajte u omot od vazdušnih mehurića nama znane pucke, najmanje u dva sloja. Stavite sve u kartonsku kutiju i napravite kartonske pregrade tako da se predmeti ne sudaraju jedni o druge. I prazan prostor kutije napunite zgužvanim papirom.

Besplatna procena selidbe – popunite formu dole ili POZOVITE ODMAH +381612062878

Leave a Comment